Α’ Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019
9:00 – 20:00

Ξάνθη
Elisso Xenia Hotel Du Nord

Συνέδριο

Το συνέδριο  φιλοδοξούμε να αποτελέσει «τόπο συνάντησης» κτηνοτρόφων και παραγωγών, επιχειρηματιών εστίασης, εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων,  διάσημων chef, αναγνωρισμένων  ακαδημαϊκών και επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού, food και travel bloggers, διεθνών τουριστικών πρακτορείων εναλλακτικού τουρισμού  αλλά και κόσμου γενικότερα που θέλει να γνωρίσει καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα και να πειραματισθεί σε νέες γεύσεις και εμπειρίες.

Το συνέδριο θα αναπτυχθεί σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά στην πρόταση επαναπροσδιορισμού της γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης, στο communal eating, και στη fusion cuisine – μία κουζίνα που έλκει τα υλικά της από διαφορετικούς τόπους και χρόνους και τα συνενώνει με θαυμαστό τρόπο.

Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στο τουριστικό branding, στις νέες τάσεις του πολιτιστικού τουρισμού και του τουρισμού wellbeing καθώς και στην χρήση της τεχνολογίας στον τομέα του τουρισμού. Τα workshops (COWorking και HOWorking) που θα ακολουθήσουν σκοπό έχουν να φέρουν σε επαφή τους τοπικούς επιχειρηματίες με τους εξέχοντες καλεσμένους ομιλητές του συνεδρίου ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα το τουριστικό  προϊόν που προτείνεται και τις διάφορες παραμέτρους του.

Ξάνθη |Εναλλακτικές προοπτικές

Χορηγοί

& Υποστηρικτές

Γαστρονομικό συμπόσιο Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Εστιατόριο Αποθήκη, Elisso Xenia Hotel Du Nord

Το βράδυ μετά τη λήξη του συνεδρίου, θα ταξιδέψουμε τους καλεσμένους μας σε ένα πρότυπο γαστρονομικό ταξίδι με κύριο συστατικό το ιδιαίτερο κρέας της βραχυκερατική φυλής, την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της πόλης, τους νέους τρόπους παρασκευής και τις συνταγές που θα προτείνει ο διακεκριμένος executive chef Νίκος Φωτιάδης (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Παράλληλα, επιχειρήσεις εστίασης στην Ξάνθη θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά και θα έχουν στην διάθεση του κοινού συνταγές με το κρέας αυτό.

Δράσεις , Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Στην πόλη της Ξάνθης

Την δεύτερη ημέρα, οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια ηθοποιών και ξεναγού θα προσπαθήσουν να φωτίσουν «προσωπικές γεωγραφίες» και να ακολουθήσουν τα βήματα των Ελλήνων, Τούρκων και Εβραίων, φτωχών και πλουσίων που έζησαν και χάθηκαν, από το τέλος του 19ου αιώνα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ξάνθη. Μια πόλη που έχει υπάρξει τόπος συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών, αρωμάτων, γεύσεων, γλωσσών και θρησκειών.

Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση μιας ιστορίας, προϊόντος μυθοπλασίας με αληθοφανή στοιχεία, όπου οι ιστορίες των πρωταγωνιστών πλέκονται, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μεταφερθούν νοερά σε άλλη εποχή, να βιώσουν και να παρασυρθούν από χρώματα, εικόνες και καλά κρυμμένα μυστικά!

Οι χρησιμοποιούμενοι υλικοί πόροι της δράσης αυτής θα λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές νοημάτων και αξιών και θα δημιουργήσουν γέφυρες μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος οδηγώντας τους επισκέπτες σε τόσο διαφορετικές ερμηνείες του τόπου όσο και οι εκφάνσεις της ζωής.

Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις του τουρισμού ευεξίας και του συνεδριακού τουρισμού θα επιδείξουν με την συμμετοχή του κόσμου «κινητικές δραστηριότητες εντός αστικού περιβάλλοντος». Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην δόμηση αποτελεσματικών ομάδων (team building activities) με σκοπό να αναδειχθεί η χρήση των δημοτικών πάρκων της Ξάνθης ως μέρη/τοποθεσίες ευεξίας και υπαίθριας αναψυχής.  Απώτερος στόχος η μετονομασία των «διαδρομών πεζοπορίας» σε «διαδρομές υγείας και ευεξίας», ώστε να συνδεθεί ο προορισμός της Ξάνθης με αυτή την ειδική μορφή τουρισμού.

Κατά την διάρκεια των δράσεων αυτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γευστικό μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής Ξάνθης, στην οποία προηγουμένως έχουν «περπατήσει» με τις αισθήσεις τους.

«Διαδρομές Υγείας & Ευεξίας»

κινητικές δραστηριότητες εντός αστικού περιβάλλοντος, Πάρκο Λιμνίο, 10:00-12:00

«Προσωπικές Γεωγραφίες»

 δραματοποιημένη ξενάγηση στην Ξάνθη της Belle Époque – Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, Παλιά Πόλη,12:00 – 15:00

Πολιτική Απορρήτου

Info